Hvilket rammemateriale er det beste for voksen fjellsykkel?

Med forbedring av folks bevissthet om miljøvern og jakten etter grønt liv, Flere og flere liker å eie en elektrisk fjellsykkel som et miljøvennlig transportmiddel. Lett, robust og Rimelige elektriske sykler Er ditt beste alternativ. Vekten og robustheten til en e-sykkel avhenger av rammematerialet. Denne artikkelen Vil innføre noen felles rammematerialer for voksne elektriske sykler.

1. Stålramme

steel frame eletric bike

Stål er et materiale med en lang historie. Fra de vanligste elektriske syklene til kjøretøyer i høyend konkurranse brukes stål mer eller mindre. I tillegg til forbedring av smeltingsteknologien har stål også fordeler som ikke kan erstattes av andre materialer:

Fordel:


Ør. God bearbeidingsevne, lett sveising, høy styrke og styrken til kvalifiserte stålrammer kan være beroligende.
Ør. Ridfølelsen er behagelig. Stål er en slags metall med god elastisitet. Rammen av stål kan absorbere vibrasjonen som forårsakes av rideprosessen. Derfor vil stålrammen ikke føle seg så ubehagelig som aluminiumrammen. og den er spesielt egnet til bruk som turramme.
Ør. Prisen er billig, absorpsjonen av kraft er bedre, utseendet er vakkert, Og formen er vanligvis mer klassisk.


Ulemper:


Ør. Den største ulempen ved stål er at det lett blir korrodert
Ør. I dagens ekstreme jakt på lett utstyr, Kvaliteten på stål 7-8 / kubikk centimeter får alle til å angripe ham. .
Merknader: I henhold til de egenskapene som er knyttet til forskjellige materialer, er dersom du er på utkikk etter komfort, som klassiske former, Stålrammen er selvfølgelig det beste valget.

2. Aluminiumlegering

aluminum alloy frame electric bike

Fordeler:

Ør. Vekten er relativt lett, det er ikke lett å endre, behandlingen er relativt lett, Og prisen er relativt billig. De fleste XC-rammer som brukes i konkurranse, bruker aluminiumlegeringer. fordi aluminiumsvekten kan være svært lett. som gjør aluminiumsrammen veldig god i konkurranseprestasjon. . Den lettere vekten av aluminium gjør det mulig for større tverrsnitt og lokal forsterkning når det kreves styrke.

Ør. I tillegg har noen aluminiumlegeringsykler også fullstendig oppheng. På grunn av den helt uavhengige støttebsorpsjonsstrukturen for å absorbere vibrasjoner, og den tykkere og mykere gummi- og seteputen, Hele ridereplevelsen er godt forbedret.


Ulemper:

Det er nødvendig med varmebehandling for å øke styrken, og utmattelsesmotstanden er relativt dårlig.

3. Titanlegering

Titanium Alloy Frame

Titanium er et oppdukkende metall. Dette nye materialet har svært god ytelse og er et av de beste materialene til å lage toppnivåer.

Fordeler:

Rammen er relativt lett, sterk, og har en god ridefølelse og høy korrosionsbestandighet.


Ulemper:

Prisen er dyrere.

4. Magnesiumlegering

Magnesium Alloy Frame

Fordeler:

Ø:Brukbarheten er bedre, og rammen er lettere.


Ulemper:

Stivheten er ikke sterk nok, og kostnaden er høy. Denne typen ramme er for tiden relativt sjelden.


5. Karbonfiberramme

Carbon fiber frame


Fordeler:

God sjokk absorpsjon. Karbonfiber kan på en effektiv måte absorbere sjokk og opprettholde god stivhet. Denne funksjonen gjør det til et fantastisk konkurransemateriale.
Ør. Karlfiberrammer er vanligvis laget av mugg først og deretter plasseres karbonfiberplater på formene, og til slutt cementer dem med epoksyharpiks. Denne produksjonsprosessen kan bruke aerodynamikk til å skape en ramme med minimal vindmotstand.


Ulemper:

Beregningen av stress under konstruksjon er mer komplisert, størrelsen er ikke lett å endre etter innstilling, den er lett å eldes, og punkteringsmotstanden er dårlig.


Fra ytelsesperspektiv: Karbonfiber >titanlegering >aluminiumlegering > stål.
Ut fra et omfattende vurdering er aluminiumlegeringer Den beste voksne fjellsykling Rammematerial .

Hele serien RANDRIDE elektriske fjellsykler Er utstyrt med aluminiumlegeringer, som gir deg lett vekt, sterke og robuste elektriske sykler til konkurransede priser. Klikk følgende lenkja for å lære mer om RANDRIDE elektrisk motorsykkel for voksne fjell: https://randridebikes.com/collections/mountain-electric-bike


Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.